25 Haziran 2013 Salı

2013 Elbise Modası

Elbise modelleri aslında insanların ruh modellerini yansıtmaktadır. İçine kapanık bir insan kıyafetinde daha çok gri-siyah renkleri tercih ederken, neşeli,sıcak yapıdaki insanlar rengarenk,cıvıl cıvıl elbise modellerini tercih etmektedir.Bir modacının tasarlayacağı elbise modelinin içerisinde aslında o modacının içinde bulunduğu toplumun geçmişi, kültürü etkilidir.Modacının bu kültüre bu geçmişe uyumunu, içselleştirmesini veya tepkisini, eleştirisini tasarladığı elbise modelinin içerisinde görebilirsiniz.

Toplumlar değiştikçe bu değişim yaşam standartları, değer yargıları, zevkleri ve tercih ettikleri elbise modellerine de yansımaktadır. Orta çağda sınıfsal farklılıklar insanların kıyafetlerinde bariz bir şekilde kendini belli etmekteydi. Avrupa'nın soyluları alabildiğine gösterişli elbise modelleri tercih ederken günümüzde bu görgüsüzlük olarak nitelendirilmektedir. Kişilerin karakter tahlilleri yine tercih ettikleri elbise modelleri üzerinden de yapılabilmektedir. Öz güveniniz veya korkularınız, endişeleriniz tercih ettiğiniz elbise modeline muhakkak yansıyacaktır.

Renkler, Elbise Modelleri hem karakteriniz hem ait olduğunuz kültür hakkında, karşı taraf bunu bizzat anlasa da anlamasa da bilinç altına mesajlar yollayacaktır. Bu nedenle çok dikkat edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder